Hand Made In Finland, Inspired By The Finnish Archipelago & Vintage Movies

Villa Ylle-hur det hela fick sin början…

In Villa Yllen tarina -Villa Ylles berättelse -The Story of Villa Ylle on 29 huhtikuun, 2009 at 11:11 am

Bakom Villa Ylle ligger en passion och respekt gentemot får och ull.
I början på 70-talet hade vi en granne med en liten bondgård. Där fanns getter, höns, gäss och såklart får. En gång föddes ett litet lamm som ratades av tackan, och snart konstaterades att lammet hade leukemi. Lammet fick heta Neiti Sievänen (Fröken Sievänen). Jag fick mata henne med nappflaska och hon var som en liten hund som följde efter mig.
Neiti Sievänen klarade inte jordelivet-men minnet av ett litet, tappert och trofast lamm etsade sig in mitt minne, för att senare återvända in mitt liv i form av Villa Ylle…

1993 inledde jag mina artenom-studier i Åbo- och bekantade mig den vägen med tovningen-som kommit in i mitt liv för att stanna… Ju mer jag försökte delta i kurser för att göra mig av med mina ull-lager-desto större växte sig
ull-lagren. Jag var en ullholist… Efter att ha slutfört mina studier 1997 arbetade jag med olika jobb inom min bransch (bl.a. undervisning samt textildesign) och till slut erbjöds jag år 2003 att undervisa i bl.a. tovning på Helsingfors arbis. Då jag undervisade märkte jag att jag lärde mig samtidigt och mycket-eleverna ställde frågor om saker och ting jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tog emot utmaningarna och experimenterade och utvecklade olika metoder med
hänsyn till elevernas styrka och kunskaper. Undervisningsarbetet inom tovningen har varit så inspirerande att tanken om ett eget företag vaknade-och därför gav jag mig iväg på specialiceringsstudier 2007-2008 ylle som material. Företagets namn hade funnits redan i ca 4 år, namnet Villa Ylle föddes via ordlek och mitt intresse för tecknade serier…

Mina egna krav på kvalitet är väldigt höga och jag lägger ner väldigt mycket tid och besvär för att produkterna skall vara hållbara, lättskötta och mångsidiga i användningen. Tillverkningsprocessen lämnas aldrig på hälft-utan slutförs för att bli en hållbar och mångsidig produkt. Under tillverkningsprocessen deltar mina två hundar i kvalitetskontrollen-och ibland måste jag bara konstatera att de antagligen inte godkänt kvaliteten eller i produkten, och därför måste jag ännu utveckla något…


Hundarna deltar även i mina materialanskaffningar-de producerar en lockig päls som jag blandar med fårull-som slutligen blir till smycken. Jag har även saknat hållbara och giftfria hundleksaker-mina två flismaskiner demolerar ett mjukdjur på nolltid-därför tillverkar jag något giftfritt, hållbart och utan sömmar för lurvnosar…

Jag hoppas att mina produkter bringar nöje såväl till vardag som fest, för både människor och sällskapsdjur…
Eva Kyrklund
Artenom

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: